grofvuil container huren

Laatst hebben wij een deel van onze woning omgebouwd tot kantoor. Niets zo lekker als werken vanuit huis! Er moest wel behoorlijk wat gesloopt, geverfd en versleept worden. En je hebt tegenwoordig geen nieuwe meubels, zonder daarbij ook een 6 meter hoge stapel karton en plastic te verzamelen. Inmiddels is de verbouwing helemaal afgerond, en zijn wij heerlijk aan het werk in ons eigen kantoor aan huis. Echter liepen wij tijdens de verbouwing tegen het probleem aan dat we niet goed wisten waar al het grofvuil heen moest. We zijn op onderzoek uitgegaan en delen graag met jou onze ervaring. 

Wat valt er onder grofvuil?

Grofvuil is het afval dat vanuit particuliere huishoudens komt. De meeste rommel scheiden we met zijn allen en kunnen prima in de huis containers of in de beschikbare containers in de steden. Maar we hebben dus ook huisvuil dat de groot is voor de reguliere inzameling zoals oude meubelen, kunststoffen, groot papier en metaal. Om gemakkelijk dit grofvuil te verwerken kan een grofvuil container huren uitkomst bieden. 

Let er wel op dat niet alles mee kan in de grofvuil container. Zo moeten chemisch afval, en huishoudelijke apparatuur, zoals een koelkast of vriezer, apart worden ingeleverd. Meestal kan dit via de gemeente of bij een particulier inzamelingspunt. 

Een grofvuil container huren

Wij kwamen uit bij GP Groot voor het huren van een grote container. Woon je in regio Zuid- of Noord Holland? Dan is deze aanbieder wellicht ook interessant voor jou. Wat ons aansprak bij deze verhuurder van grofvuil containers, is dat zij het afval dat wordt opgehaald op een verantwoordelijke manier verwerken. Het afval zal goed gesorteerd worden en kan in de meeste gevallen gerecycled worden, waardoor de investering in een grofvuil container huren bijdraagt aan de duurzame verwerking van afval. 

Er zijn verschillende soorten en maten afvalcontainers te bestellen. Het wordt aangeraden vooraf een inschatting te maken van de hoeveelheid grofvuil die je zal hebben. De grootte van de containers worden uitgedrukt in hoeveelheid vuil in kubieke meter (m3). Nou is het natuurlijk vaak lastig inschatten wat je precies aan grofvuil zal hebben. Er zijn echter verschillende handige rekentools te vinden op internet waarmee je kan uitrekenen wat je ongeveer aan grofvuil zal hebben. Wij waren uitgegaan van 3 tot 4 kubieke meter omdat dit is wat bijvoorbeeld het slopen van een gemiddelde keuken oplevert. Dit was voor ons precies voldoende. 

Direct aan de slag

De grofvuil container werd de volgende werkdag na de bestelling al weggezet, waardoor we snel verder konden gaan met het afronden van de verbouwing. Nu kunnen we genieten van het nieuwe kantoor. Hopelijk kun jij wat met deze ervaring wanneer je bezig bent of gaat met een vernieuwing of verbouwing.