Mensen zijn nieuwsgierige wezens die graag iets nieuws ontwerpen en uitvinden. We willen steeds meer, steeds iets anders, steeds iets nieuws. Dit is een natuurlijk effect, de aangeboren nieuwsgierigheid die elk mens bezit. Daarom is dan ook de vraag, waarom gebruiken we deze nieuwsgierigheid niet? Waarom beheersen we onze jacht naar nieuwe dingen? Waarom laten we ons niet eens een keer gaan en gaan we een keer klussen met andere materialen?

 

 

 Hout

 

Waarschijnlijk zul je nu denken: “Hout? Zo nieuw en innoverend is dat toch niet?”. Het tegendeel is echter waar. Hout is niet alleen de standaard plank die je nu in je hoofd voor je ziet. De schors van bomen is ook hout en door verschillende technieken te gebruiken, kun je een simpel stuk hout in iets wonderlijks veranderen. Denk hierbij aan het verbranden van hout. Verbranden? Ja, verbranden. Door hout een tijdje in het vuur te laten liggen, wordt het harder en veranderd de kleur een beetje. Wanneer je de zijkanten van planken laat verbranden en het vervolgens bij zaagt zodat er maar een klein verbrand laagje overblijft, kun je deze planken tot een prachtige muur omtoveren door ze dakpansgewijs op elkaar te bevestigen. Bovendien kun je van het houtskool dat gecreëerd wordt als je het hout nog langer in het vuur steekt wonderlijke dingen maken.

 

 

 Spaanplaat

 

Spaanplaat heeft vaak een negatieve reputatie. De platen samengeperst hout zijn vaak minder sterk dan andere bouwmaterialen en zuigen gemakkelijk water op. Toch zijn spaanplaten ideaal voor veel klussen. Doordat het zeer licht is, kan het bijna overal geplaatst worden. Daarnaast is het goedkoper dan vele andere materialen en blijken de platen sterker te zijn dan men denkt. Daarom is spaanplaat perfect voor het gebruik van opbergboxen, opslagrekken, binnenmuren en zelfs voor het maken voor net dat ene unieke meubelstuk.

 

 

 Golfplaten

 

Iedereen heeft wel eens golfplaten gezien. Door het vele gebruik op schuren en stallen kun je ze overal wel vinden. Toch kun je golfplaten voor meer dingen gebruiken dan alleen daken en wanden. Zo kun je ook een unieke fontein maken met golfplaten door simpelweg stukje uit de golfplaat te zagen en deze boven en naast elkaar te bevestigen. Daarnaast zijn golfplaten zeer gezicht als decoratieve wanden binnen en buiten het huis. Denk hierbij aan een lage afscheiding wand tussen het terras en de tuin. Door twee platen tegen elkaar te zetten en een stuk hout of ander materiaal er bovenop te maken, krijg je een unieke, veilige en simpele muur.

 

Er zijn dus vele manieren om van de normaalste bouwmaterialen de meest unieke bouwwerken te maken. Heb jij dus thuis nog een stukje hout liggen, of kom je loop je langs de bouwmaterialen en zie je nog wat golfplaten: aarzel niet en wees creatief. Van de raarste ideeën komen de mooiste creaties.