Grillen en bakken is eigenlijk heel simpel. Je hebt wat vlees of vis, groente en/of aardappels en een grill of bakplaat. En natuurlijk iets om in te smeren, zoals olie, boter of margarine.Voor het vlees kun je kiezen uit biefstuk, karbonade, hamburger, worst of saté. Als je vis wilt grillen, neem dan een stevige vis zoals makreel of zalmfilet. Misschien kook je voor een groot feest en heb je meer ruimte nodig dan de gemiddelde barbecue of grill biedt. In dat geval is een bakplaat perfect. Een bakplaat is simpelweg een rechthoekige plate, die over het algemeen uit roestvrij staal of aluminium bestaat. Sommige zijn bedekt met een speciale coating om ervoor te zorgen dat er geen voedsel aan blijft plakken. Bakplaten kunnen in verschillende maten en vormen worden gevonden. Sommige soorten bakplaten en grillplaten zijn ook voorzien van gaatjes of openingen die helpen om hete lucht te circuleren en zo de bakken gelijkmatiger te maken. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een grilplaat of bakplaat? En waar kun je een grillplaat of bakplaat kopen? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vragen. 

Waar kun je op letten bij het kopen van bakplaten en grillplaten?

Bij de keuze voor een grillplaat of een bakplaat is het handig om rekening te houden met een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de stroomvoorziening. Is de plaat op elektrisch of gas? Maar ook het vermogen is een belangrijk puntje van aandacht. Bakplaten en grillplaten zijn namelijk verkrijgbaar van 220V tot 415V. Daarnaast is het type oppervlak van groot belang. Ga je voor een glad oppervlak? Of ben je bewust op zoek naar een geribde bakplaat of grillplaat? Tot slot is het goed om te kijken naar de materialen van het kookoppervlak. Betreft het chroomstaal, staal, RVS of gietijzer? De mogelijkheden zijn oneindig. Hierdoor weet je zeker dat je altijd een grillplaat of bakplaat zult vinden die perfect bij je past. 

Waar kun je een grillplaat of een bakplaat kopen?

Bij XXLhoreca vind je altijd een grillplaat of bakplaat die perfect aansluit op jouw wensen. Filter eenvoudig en snel op prijs, bakoppervlak en aantal kookzones, en geniet van de vele voordelen die een grillplaat of bakplaat met zich meebrengt. Genoeg redenen om te kiezen voor grillplaten of bakplaten van XXLhoreca. Een grillplaat of bakplaat bestellen doe je eenvoudig en snel in de webshop van XXLhoreca. Bovendien profiteer je van een uitstekende service en snelle levering.