Ligt jouw tuin er maar zielig bij zo na het winterseizoen, en moet daar nodig verandering in komen? Het liefst wil je natuurlijk van een mooie tuin genieten in de zomer, een tuin waar je trots op kunt zijn. Hier zijn de dingen die je moet doen om jouw tuin een waar zomer succes te maken.

Gereedschap

Om te zorgen dat een tuin in perfecte conditie is, heb je het juiste gereedschap nodig. Er zijn helaas geen elfjes die iedere nacht de tuin bijwerken. De basis is een grasmaaier, want zonder grasmaaier ziet het gras er op een gegeven moment niet meer uit. Wanneer je een heg hebt, is een heggenschaar ook onmisbaar. Heggen groeien vaak snel, en als je niet oplet steken de takken straks aan alle kanten uit en ben jij de slons van de buurt. Een snoeischaar is ook handig om simpele takjes weg te knippen zodat de bomen en struiken nog groter kunnen groeien en jouw tuin tot leven kunnen wekken.

Zwembad

Het ware succes van een tuin ligt in hoeveel de kinderen ervan genieten om in de tuin te spelen. Een groot succes tijdens de zomer is dan ook om een intex zwembad aan te schaffen. De kinderen kunnen spelen en afkoelen tijdens het warme zomerweer, maar ook papa en mama kunnen natuurlijk even afkoelen in het zwembad. Hoewel een zwembad veel ruimte in kan nemen, is het wel een goede investering. Je kunt het zwembad de hele zomer laten staan, dus het is een klusje voor twee keer per jaar, een keer opzetten en een keer afbreken. Naast af en toe misschien wat bladeren eruit vissen, is er verder geen onderhoud nodig aan het zwembad, en het is een groot succes bij de kinderen.

Terras

Ook het creƫren van een terras in de zomer is een echte succes maker. Als je een stenen patio hebt, heb je hier misschien al wel een tafel en stoelen of een lounche set staan. Denk er dan wel aan om de stenen een keer in de zoveel tijd schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Een parasol is ook altijd handig om te hebben. Mocht de hitte dan even teveel worden, klap je de parasol lekker op en zit je in de schaduw. Mocht je geen stenen patio hebben, dan kun je natuurlijk ook op het gras gaan zitten. Ligstoelen zijn dan altijd fijn om even te zonnen of een boekje te lezen, zolang je maar in de zon bent.