Als je bezig bent met het inrichten van je huis, merk je al snel dat er veel dure artikelen zijn. Neem maar eens een kijkje in een woonmagazine. Je schrikt je rot van de prijzen. Een decoratief kussentje kan bij dit soort merken makkelijk 30 euro zijn. Hoewel de prijzen belachelijk zijn, zien deze dure artikelen er vaak wel ook heel stijlvol uit. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je huis er stijlvol uit te laten zien zonder bakken met geld kwijt te zijn. In deze blogs geef ik hier een paar tips voor.

De juiste kleuren

Als je in woonmagazines of showrooms kijkt, zie je vaak dat er een duidelijk kleurpatroon in de inrichting zit. Vaak worden lichte kleuren zoals wit of beige gecombineerd met accentkleuren zoals blauw, roze of rood. Denk dus van te voren na welke kleurencombinatie goed past bij jouw huis en jouw persoonlijkheid. En blijf hier ook aan denken als je in winkels zoals Xenos, Blokker of Ikea loopt. Zelf laat ik me altijd door goedkope hebbedingen verleiden en koop ik allerlei dingen die helemaal niet bij mijn kleurenschema passen. Uiteindelijk heb ik dan een bij elkaar geraapt zooitje aan spullen ergens in een hoekje liggen. En dit is natuurlijk niet goed voor je budget! Denk dus na over een simpel kleurenpatroon en hou je hier aan.

Sjieke items voor een prikkie

Niet alles in je huis hoeft er duur en sjiek uit te zien. Als je zorgt dat je enkele mooie artikelen hebt die een stijlvolle look creƫren, maakt de rest al niet zo veel meer uit. En deze stijlvolle items hoeven ook niet veel te kosten! Een kleine verandering kan al veel verschil maken. Ik heb afgelopen maand bijvoorbeeld al mijn lampen vervangen met led downlights. Dit zijn lampen die als het ware in het plafond zitten in plaats van hieruit steken. Het lijkt een kleine verandering, maar het ziet er enorm strak en high tech uit. Ik heb gekozen voor de led downlight van bes led en ik ben hier enorm blij mee. Een ander voorbeeld is een mooie tafel. De eettafel is vaak een artikel dat erg opvalt. Als je met zorg een mooie en stijlvolle tafel uitkiest, zal dit je huis er meteen al sjiek uit laten zien. En ook dit hoeft niet duur te zijn. Ik kocht een mooi stuk hout in de woonwinkel en liet hier door een familielid van mij vier stalen poten opzetten. Uiteindelijk kostte dit mij maar heel weinig en ik heb al erg veel complimenten ontvangen!