Mistbeveiliging

Wanneer het gaat om de inboedel van je winkel, dan kun je geen risico’s nemen. Je zult de boel goed moeten beveiligen. Er lopen immers altijd mensen rond die denken dat ze alles gratis mee mogen nemen. Alsof de prijskaartjes er voor de sier hangen. Dus heb je poortjes staan en zichtbare elektrische labels aan je producten. Maar wat nu als ze na sluitingstijd bij je binnen willen komen? Daar ben je dan mooi klaar mee! Mistbeveiliging is dan dé oplossing. Deze manier van beveiligen is niet-invasief: je kunt je inventaris (na even luchten) gewoon weer verkopen. Ook als je handelt in etenswaren en zelfs als je handelt in de duurdere elektronica.
Mistbeveiliging

Voordeel van mistbeveiliging

Het grote voordeel van mistbeveiliging is dus dat het niet-invasief is. Je producten worden niet nat of vies. Maar een ander voordeel is dat mist ontzettend desoriënterend werkt. Inbrekers zullen ineens de weg niet meer kunnen vinden. Want de mist is, ook met een goede zaklamp, ondoordringbaar. Doordat ze gedesoriënteerd zijn, zullen ze veel meer moeite hebben om spullen mee te nemen, het zal in ieder geval een stuk langer duren. Dit geeft de politie de tijd om op tijd te komen en de inbrekers buiten met open armen te ontvangen. Want de mistbeveiliging heb je natuurlijk verbonden met een (stil) alarm.

Verzekeraars eisen goede beveiliging van je eigendommen

En ze zullen daarom pas uitkeren als de beveiliging op orde is. Wanneer je de mistbeveiliging laat aanleggen door een gecertificeerd bedrijf, weet je zeker dat je verzekering hier mee akkoord zal gaan. Dat scheelt veel problemen met het uitkeren als het onverhoopt toch een keer mis mocht gaan. De inbrekers hebben dan misschien geen spullen meegenomen, maar wel schade aangebracht aan je deur(en) en slot(en). Ook die schade moet natuurlijk vergoed worden.

Mistbeveiliging voor thuis?

Wanneer je thuis een ruimte hebt waar je je dure verzameling hebt staan, dan kan het zeker lonend zijn om ook daar mistbeveiliging in te schakelen. Een collectie wijnen of treintjes loopt al snel flink in de papieren en daar is een flinke (zwarte) markt voor. Je wilt dus voorkomen dat inbrekers er met jouw verzameling vandoor gaan. Mistbeveiliging in combinatie met een goed alarmsysteem kan je dan zeker wat veiligheid bieden. Vergeet alleen niet om je kinderen, de oppas en de schoonmaakster de code te geven. Je wilt niet dat het alarm per ongeluk af gaat. Of doe de deur van de ruimte op slot en bestempel deze tot verboden gebied.