Rondreis Vietnam

In de afgelopen jaren, samen met de ontwikkeling van economie en samenleving, verwelkomt Vietnam steeds meer buitenlandse toeristen om te bezoeken. Statistieken tonen aan dat er in 2018 meer dan 15 miljoen bezoekers waren. Vietnam, met duizenden jaren geschiedenis, grondgebied dat zich uitstrekt van bijna 2000 kilometer van noord naar zuid, met 54 etnische groepen, natuurlijke landschappen en historische monumenten door het hele land, zal jou zeker geweldige ervaringen opleveren. We kunnen dan ook iedereen aanraden om een ooit eens in je leven een lange rondreis Vietnam te maken.

Echter, om de reis nog mooier te maken, vooral degenen die alleen reizen, zonder gids, volgen hier een paar opmerkingen bij het komen naar Vietnam.

1. Het ideale moment om te reizen: natuurlijk heeft elk seizoen zijn eigen aantrekkingskracht, maar het moet gebaseerd zijn op de interesses en het doel van de reis om een ​​geschikte keuze te maken. Noord-Vietnam heeft 4 seizoenen, maar de lente en de herfst zijn vaak kort en niet voor de hand liggend. Het weer verandert geleidelijk van de hete zomer van maart, en vanaf oktober wordt het weer kouder en geleidelijk aan verandert de koude winter. Je moet dan de juiste kleding en persoonlijke spullen gereed hebben en met je meenemen.

Voor de meeste activiteiten, met name op zee, is de zomer het ideale seizoen, maar soms zijn er in de zomer stormen die jouw reis ernstig negatief kunnen beïnvloeden. In het zuiden van Vietnam is er geen koude winter, slechts twee seizoenen, het droge seizoen en het regenseizoen, het regenseizoen begint van oktober tot februari volgend jaar.

2. Moet je de gebruiken van elke plaats respecteren, bijvoorbeeld op veel plaatsen, met name religieuze plaatsen zoals pagodes en tempels, dan moet je geen te korte kleding dragen, niet lachen en te hard praten.

3. Winkelen of gebruik maken van een dienst: als er geen prijs is vermeld, is het noodzakelijk om de prijs vóór gebruik zorgvuldig te vragen, op sommige plaatsen, met name de straatventerstalletjes en traditionele markten, is onderhandelen noodzakelijk.

4. Neem niet te veel waardevolle bezittingen mee, want het is gemakkelijk om de aandacht van criminelen te trekken. Je moet de dingen die je meeneemt goed bewaren, vooral telefoons, camera’s, handtassen.

Natuurlijk is de veiligheid in Vietnam niet zo slecht, maar het is een goed idee om altijd voorzichtig te zijn. Tot slot wensen we jou een fijne reis met fantastische ervaringen in Vietnam!