regenjas-dames

Hoewel we al een paar dagen hebben gehad met mooi weer afgelopen maand laat de zomer toch nog even op zich wachten. Als we de weervoorspellingen mogen geloven staat ons nog flink wat koude dagen met regen te wachten. Op zich is regen natuurlijk niet zo erg, vooral niet als je binnen zit. Maar laat nou net het buiten festivalseizoen geopend zijn waar alles voornamelijk BUITEN plaatsvindt en dan wordt het een ander verhaal want dansjes doen in de regen met een koud windje vinden we toch een stuk minder leuk. In dit blog een aantal tips die jouw helpen bij het overleven van een regenachtig festivalletje.

Investeer in een goede regenjas

Als je droog wilt blijven adviseren wij je om een goede regenjas voor dames aan te schaffen. Een poncho is een leuk idee maar daarmee overbrug je hooguit een paar uur regen. Zeker de goedkopere varianten gaan het niet veel langer dan dat vol houden. En bij een regenjas moet je niet gelijk denken aan dat oude blauwe dingen van je vader met van die touwtjes. Ook de modewereld heeft de regenjas is onder de loep genomen en vond het ook tijd worden voor een regenjas voor dames die wel stijlvol en elegant is.. en dat is meer dan gelukt!

Zoek een festival met tenten

Sommige buiten festivals zijn zo slim om tenten neer te zetten. Nu alleen handig als de zon de hele dag schijnt zodat niet iedereen levend verbrand maar nog beter voor als het regent. In een tent blijf je namelijk gewoon heerlijk droog (voor als je toch geen regenjas hebt aangeschaft). Daarnaast moeten we eerlijk zeggen dat een feestje in een tent ook gewoon veel leuker is. De sfeer is aangenamer, het muziek klinkt beter en het lijkt net avond door de schemering. Dus heb je nog geen kaarten gekocht voor een festival, kijk dan eens of de festivals waar je naar toe wilt tenten hebben. Een voorbereid mens is er twee waard, toch?!

Waterproof make-up

Onze allerlaatste maar misschien ook wel onze allerbeste tip.. waterproof make-up! Tenzij het een verkleedfeestje is en je graag rond wilt lopen als panda, raden we je dit heel erg aan. Niks is vervelender dan dat na een half uurtje in de regen je mascara ergens op je onderkin zit en iedereen je raar aankijkt terwijl je zelf niks door hebt. Bespaar je deze vernedering en wees gewoon op alles voorbereid.

Nog meer tips om een festivalletje in de regen te overleven? Laat het ons weten!