Vroeger was het zo dat er voor het laten opstellen van een bouwtekening altijd gebruik werd gemaakt van een 2D ontwerp. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Het klassieke 2D ontwerp is dan ook vervangen door een 3D exemplaar. Zo'n bouwtekening is interessanter omdat ze veel meer details bevat. Hierdoor kan je dan ook een hoop vervelende verrassingen tijdens het bouwproces voorkomen. Dit gezegd hebbende blijft de 2D tekening ook nog altijd bestaan. Veel mensen vragen zich af hoe dat nu precies komt. Geldt dat ook voor jou? Dan kan de informatie op deze pagina over de 3D bouwtekening op dat vlak duidelijkheid scheppen.

De keuze tussen een 2D en 3D bouwtekening 

Zoals in de inleiding reeds vermeld is het zo dat er zowel een 2D als een 3D bouwtekening bestaat. Ondanks het feit dat de 3D variant heel wat interessante voordelen met zich meebrengt kiezen veel mensen toch nog altijd voor het 2D exemplaar. Het is daarbij echter vooral van belang om er rekening mee te houden dat deze keuze wordt gemaakt wanneer het gaat om een vrij eenvoudig bouwwerk. De keuze voor een bouwtekening in 3D is dan ook bij bijvoorbeeld een schuurtje of een aanbouw helemaal niet noodzakelijk. Dit gezegd hebbende moet het wel gezegd dat in alle gevallen een 3D bouwtekening het overwegen waard kan zijn. 

 

Stel je, je bijvoorbeeld maar eens voor dat je in de praktijk tijdens de werkzaamheden plots ontdekt dat er geen ruimte meer beschikbaar is om een stalen balk te bedekken met isolatie. Dat is een belangrijke fout en het ruimtegebrek kan niet zomaar worden opgevangen. Het herstellen van een dergelijke fout kan ongelofelijk veel kosten met zich meebrengen. Bovendien is het denkbaar dat een deel van de reeds uitgevoerde werken terug moeten worden herdaan. Het laten maken van een 3D bouwtekening kan een dergelijke vervelende situatie voorkomen. 

Een 3D bouwtekening nodig? Vraag het We Build 4 You!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van 3D bouwtekeningen?

In de praktijk kan er dus worden vastgesteld dat steeds meer mensen de keuze maken om een bouwtekening in 3D te laten maken. Dit is het gevolg van de vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Ben jij ook benieuwd naar wat deze voordelen nu exact zijn? Geen probleem, we hebben ze hieronder even voor je op een rijtje gezet! 

 

  • Een bouwtekening in 3D geeft je een uitstekend inzicht; 

  • Je kan een zeer precieze inschatting maken van het aantal bouwmaterialen; 

  • Een 3D bouwtekening is veel eenvoudiger te lezen en begrijpen; 

 

Zoals de informatie eerder op deze pagina reeds duidelijk heeft gemaakt is het ongelofelijk belangrijk dat een bouwtekening een zo optimaal mogelijk zicht geeft op het gebouw dat moet worden gerealiseerd. Dat lijkt voor de hand liggend, maar met een 2D bouwtekening is dat lang niet altijd even simpel te realiseren. Wil je bovendien ook zelf in staat zijn om de bouwtekening tot in de kleinste details te begrijpen? Dan zal je kunnen vaststellen dat de realisatie van een 3D bouwtekening altijd de meest interessante keuze is. Voorkom dus vervelende problemen en kies ook voor jouw pand voor zo'n type bouwtekening.