schoudertassen

Ik ben een enorm tassenliefhebber. Mijn kast ligt vol met schoudertassen, handtassen, clutches, enveloptassen, laptoptassen, shoppers, zijtasjes en nog veel meer soorten tassen. Je mag het gerust een verslaving noemen. Als tassenexpert krijg ik vaak de vraag welke tassen het beste zijn als je ze langdurig draagt. Mijn aanraden is altijd om te kiezen voor schoudertassen, ik leg je hier uit waarom.

Schoudertassen voor elke gelegenheid

Het maakt niet uit wanneer je schoudertassen wilt dragen, ze zijn namelijk heel veelzijdig. Er zijn grote schoudertassen te krijgen, maar ook kleintjes. Het hangt er heel erg vanaf waarvoor je ze gaat gebruiken. Ga je een avondje uit? Een klein schoudertasje is hiervoor perfect omdat je de hele avond je handen vrij kunt houden. Wel zo fijn als je lekker gaat dansen met een drankje in je hand. Als je een dagje gaat shoppen of een stedentripje gaat doen zijn grote schoudertassen de beste optie omdat je er lekker veel spullen in kwijt kunt.

Schoudertassen zijn beter voor je lichaam

Dit vind ik een hele belangrijke omdat het om je gezondheid gaat. Tassen kunnen veel schade en pijn veroorzaken aan je lichaam. Vaak is de oorzaak hiervan het gewicht van de tas, maar ook hoe je de tas draagt. De reden dat schoudertassen mijn favoriete soort tassen zijn is omdat ik nooit last heb van mijn rug en/of schouders als ik hem draag, of gedragen heb. Dit vind ik belangrijk omdat er voor mij niets irritanter is dan rugpijn. Een schoudertas draag je uiteraard over één schouder, je kunt hem ook kruislings langs je lichaam dragen. Dat is meestal mijn manier van dragen. Waarschijnlijk heeft iedereen een bepaalde ‘draagschouder’ waarover je de schoudertas draagt, maar het is bij het dragen van schoudertassen ook heel belangrijk om regelmatig van schouders te wisselen. Dit zorgt ervoor dat er niet te lang druk staat op een bepaalde schouder en het gewicht dus goed wordt verdeeld.

Nooit meer rug- en nekpijn

Kies voor schoudertassen met een brede band voor optimaal comfort, hoe breder de band des te fijner de schoudertas te dragen is. Dan is er tot slot nog een hele belangrijke: ga niet overboord met de spullen in je schoudertas, hij mag absoluut niet te zwaar worden. De meeste chiropractors raden aan om je schoudertas niet meer te laten wegen dan 10% van je lichaamsgewicht. Ben je dus 70 kilo, mag je schoudertas niet zwaarder wegen dan 7 kilo.