elektrische fietsen

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018? Wat vaker de auto laten staan en meer in beweging komen? Elke keer op de fiets stappen kan intimiderend zijn, zowel voor korte stukken als lange stukken als je nog niet echt conditie hebt opgebouwd. Elektrische fietsen zijn echter een ideaal alternatief voor zowel de fiets, de scooter en de auto. Elektrische fietsen bieden namelijk trapondersteuning tot 25 kilometer per uur en daarom zijn elektrische fietsen in het kader van beweging en gezonde lifestyle een uitstekend alternatief voor de scooter.

Een scooter en fiets in één

Elektrische fietsen zijn dus veel meer dan een fiets met een elektrische motor. De motor van de e-bike biedt trapondersteuning en is dus geen complete vervanging om voort te bewegen, zoals een scooter. Wanneer je een e-bike voor de deur hebt staan is het tevens vele malen eenvoudiger om de auto te laten staan. Boodschappen doen? Naar je werk gaan? Even op visite? Met een elektrische fiets kom je snel aan op je bestemming. En ook nog eens zonder een druppel zweet. Het is dus een ideaal vervoersmiddel voor lange en korte stukken!

E-bike VS. Speed Pedelec

Gewone elektrische fietsen zijn dus behoorlijk ideaal om te gebruiken. Ze kunnen een snelheid van 25 kilometer per uur bereiken door middel van de trapondersteuning en een beetje eigen inzet! Voor snelheidsduivels (of mensen die overwegen om op een scooter te gaan rijden) is er de Speed Pedelec. Dit type elektrische fietsen bereikt een snelheid van 45 kilometer per uur. Het is dus verplicht om voor dit type fiets een kentekenplaat aan te vragen. Bovendien ben je ook verplicht om een helm te dragen wanneer je op de Speed Pedelec rijdt. De keuze is dus reuze! Net als met scooters en brommers heb je dus ook met elektrische fietsen de keuze om te kiezen tussen helm of geen helm.

Nog meer soorten elektrische fietsen?!

Naast de Speed Pedelec zijn er nog vele andere soorten en maten elektrische fietsen. Welke het best aansluit op wat jij nodig hebt voor je vervoer, dat zal je zelf uit moeten vinden. Wanneer je naar een verkoper van elektrische fietsen gaat, is het in ieder geval belangrijk om te letten op de actieradius van de accu van de e-bike, het gewicht van de fiets en uiteraard of de tweewieler er goed uitziet!