Heb je net een vakantie Spanje geboekt? Wat een geweldig idee! Veel mensen zijn al vaker naar Spanje geweest en willen wel eens wat anders doen. Voor deze mensen zet ik een paar alternatieve tips op een rij, zodat je een ander soort vakantie kunt beleven! Lees snel verder.

De beste tapasbar van Barcelona

Als je naar Barcelona gaat kan je Bar Celta echt niet missen! Beroemd om hun octopus, is deze pulperia echt een must-see! Het leukste is als je daar met een groepje mensen heen gaat, een hoop verschillende gerechtjes besteld en daar een paar uur doorbrengt, lekker genietend van de vele verschillende tapas en biertjes die je daar voorgeschoteld krijgt. Deze bar wordt veel bezocht door de lokale bevolking, wat al laat zien dat dit echt een goede tapasbar is!

Mini Hollywood in Andalusië

Spanje heeft vele gezichten. Als je in zuid Spanje rondreist, zie je landschappen die je totaal niet verwacht. Hoe verder zuidelijk je komt, hoe meer ongelooflijke rotsachtige landschappen je vindt.  Zo ligt er in Andalusië een woestijn, Tabernas genaamd.

In de woestijn van Tabernas ligt een wildwestdorp een dierentuin en een zwembad! Dit komt allemaal samen in het themapark Oasys. Hier is menig film opgenomen zoals Indiana Jones en The Good, the Bad and the Ugly.

Al bij de entree zie je indianen en wigwams. En even verderop de gekleurde houten huizen met hun veranda’s, en nagebouwde winkels rond een plein van zand. Een restaurant met de naam Arizona, geheel in stijl, met de wielen van een houten koets voor de deur. En hotels met op de muren uitnodigende woorden als ‘clean beds’ en ‘hot baths’ geschilderd. Als je met je kinderen naar Spanje gaat, is dit echt de plek waar je heen wil!

Het strand van Las Palmas

Als je liever naar een eiland gaat, is Las Palmas een goede keuze. Langs het strand van Las Palmas is een boulevard en vind je niet alleen hotels maar ook restaurants en terrasjes. Het strand zelf is -zelfs als de hemel niet strakblauw is, of misschien wel juist vanwege de donkere wolken af en toe- toch heel fotogeniek. En als de zon terugkomt, kleurt de zee turkoois. Dit strand is overigens 3 kilometer lang! Toeristen zitten voornamelijk in het zuiden van het eiland, dus als je niet tussen de Nederlanders en Engelsen wil zitten kan je beter naar de Noord of Oost kant gaan. Als je een ander soort vakantie in Spanje wil beleven, moet je dus ook naar ander soort plekken gaan!