Het vinden van de juiste fiets is geen eenvoudige klus. Zo dien je rekening te houden met diverse zaken en is het belangrijk dat je over een aantal maanden nog steeds blij bent met de keuze die je hebt gemaakt. Bij het kopen van de fiets is het vooral belangrijk om na te denken over waarvoor de fiets gebruikt gaat worden. Wil je er lange afstanden mee afleggen of is het een fiets voor in de stad?

 

Een fiets voor lange afstanden

Als je een fiets wilt kopen voor lange afstanden dan kun je kijken of een racefiets iets voor jou is. Een racefiets is licht in gewicht waardoor je hem ook makkelijk naar boven kunt tillen als je bijvoorbeeld in de stad woont. Een ander voordeel van een racefiets is dat de reis aanzienlijk minder tijd kost. Met een racefiets kun je namelijk hoge snelheden behalen en daarmee bespaar je tijd.

Mocht een racefiets niks voor jou zijn maar wil je wel graag snel een verre afstand kunnen afleggen met de fiets, dan is een elektrische fiets echt iets voor jou. Met een elektrische fiets kun je tientallen kilometers afleggen zonder dat dit je veel energie kost. Ondanks dat het trappen stukken lichter is maak je wel dezelfde beweging. Hierdoor is het alsnog erg goed voor de gezondheid. 

 

Een fiets voor in de stad

Als je van plan bent om geen grote afstanden af te leggen met een fiets en deze voornamelijk in de stad wilt gebruiken, dan is een stadsfiets dames hetgeen waarna je op zoek bent. Welke stadsfiets het beste bij jou past hangt af van de situatie waarin je je bevindt. Een gewone stadsfiets komt in erg veel situaties goed uit. Zo fietsen ze erg fijn en kun je ze makkelijk ergens plaatsen. Wel hangt het gebruiksgemak erg af van het model dat je aanschaft. Als je de fiets voornamelijk in de stad gebruikt dan is het niet nodig om veel versnellingen te hebben. Als je de fiets ook voor grotere afstanden gebruikt dan is het wel handig om te beschikken over meerdere versnellingen. 

Als je in een appartement of flat woont op een hogere verdieping, dan is het fijn als je de fiets mee naar boven kunt nemen. Een vouwfiets is in dat geval ideaal. Een ander voordeel van een vouwfiets is dat je hem prettig mee kunt nemen op reis. Zo kun je met de fiets naar het station, de fiets daar opvouwen en meenemen in de trein en vervolgens op het eindstation weer uitvouwen en gebruiken.